Edward Konings

In Service To

Wie

Ik ben Edward Konings, geboren in 1969 in Tilburg, getrouwd en vader van een dochter. Gefascineerd door teams. Met een passie voor bord- en kaartspellen. Ik ben een teamspeler, altijd op zoek naar manieren om uitdagingen samen aan te gaan. Mijn favoriete spellen zijn dan ook de coöperatieve spellen en het wordt nog mooier als er ook nog wat competitieve elementen in zitten.

Vanuit mijn bedrijf, In Service To, help ik als teamcoach managers en teams bij middelgrote organisaties die moeite hebben met verandertrajecten. Door de inzet van innovatieve, speelse, en praktische technieken help ik managers en teams om succesvol en met plezier verandertrajecten te voltooien.

Missie:
Verandertrajecten op zo’n manier begeleiden dat ze leuk, leerzaam, en succesvol worden.

Visie:
Door het hele land teams die ontdekt en ervaren hebben hoe ze succesvol kunnen zijn, en die door hun enthousiasme zoveel mogelijk anderen inspireren/helpen.

Wat

Al een aantal jaren zijn bedrijven en organisaties bezig om in complexe verandertrajecten slimmer samen te werken. Dit wordt ondersteund door o.a. Agile frameworks, scaling methoden, en begeleiders die gericht zijn op technieken, processen, en procedures. Maar waar blijft het menselijke aspect, het gedrag? Uiteindelijk draait het bij verandering om mensen, toch?

Bij veel verandertrajecten is het de bedoeling dat mensen anders gaan handelen, denken of voelen. In plaats van de achterhaalde volgorde van kennis → houding → gedrag, leidt beginnen met gedragsverandering in veel gevallen tot betere resultaten.

Gamification en games draaien die volgorde om naar gedrag → houding → kennis.

Het blijkt dat gamification en games, ten opzichte van traditioneel leren, niet alleen helpen om informatie langer vast te houden, maar ook om die sneller te begrijpen. Je vertelt mensen niet hoe de nieuwe situatie zal zijn en waarom dit nodig is, maar laat hen zelfstandig achter de nieuwe situatie en de voordelen daarvan komen.

Tools die ik o.a. gebruik zijn bestaande bord-en kaartspellen, Lego®, Liberating Structures, en interactieve apps.

Hoe

Ik geloof heel sterk dat ieder team succesvol kan zijn, en dat ieder teamlid kan bijdragen aan dat succes. Ik heb met heel veel teams gewerkt en 9 van de 10 keer zag ik mensen die, stuk voor stuk, goed waren in hun werk, bereid waren om anderen te helpen, maar die ook worstelden met de dynamiek binnen en buiten het team.

Teams helpen met inzicht verschaffen in wat hen helpt en wat hen hindert is de toegevoegde waarde van een coach. En precies dat vind ik geweldig om te doen. Teamgedrag veranderen is niet makkelijk, maar ik heb gemerkt dat wanneer je focust op mogelijkheden, veel stappen op weg naar succes binnen bereik komen.

Mijn aanpak onderscheidt zich, door gedurende het begeleidingsproces de focus continu te richten op ‘inspect & adapt’. Hierdoor wordt snel inzicht verkregen in voortgang en succes van het verandertraject en kan steeds bijgestuurd worden. Dankzij deze aanpak zorg ik voor een groeiend vertrouwen in eigen kunnen en in een succesvol traject.

Waarom Bizztopia

Wanneer ik niet in mijn bedrijf maar aan mijn bedrijf werk, heb ik ook de behoefte om in een team aan de slag te gaan en dat idee krijg ik wanneer ik bij Bizztopia zit. Ik ontmoet andere zelfstandige ondernemers die, net als ik, met allerlei ondernemerszaken bezig zijn en graag met anderen willen sparren.

De setting bij Bizztopia nodigt heel erg uit om de ene keer samen aan iets te werken en dan weer zelfstandig met je bedrijfsontwikkeling bezig te zijn. De sfeer is ongedwongen, ieder draagt daar een steentje aan bij, en ik krijg veel meer werk gedaan dan wanneer ik alleen thuis zit.

In Service To

Edward Konings

  • Teamplayer – Gamechanger
  • Coaching van teams in verandertrajecten

WEBSITE
mailedward@inserviceto.nl