Ronnie van Bergen Bizztopia

Ronnie van Bergen

Wie

RvB-Advies is mijn adviesbureau en ik ben Ronnie van Bergen. Ik woon in Mill, maar het epicentrum van mijn leven is Oss. Daar heb ik mijn jeugd doorgebracht, daar heb ik lange tijd gewerkt en daar woont ook heel veel familie. Hoewel ik al meer dan de helft van mijn leven buiten Oss woon voel ik mij dus nog wel steeds een beetje Ossenaar.

Wat

Ik adviseer bedrijven op het gebied van kwaliteit, arbo en milieu. Ik doe dat alweer sinds het jaar 2000!
Maar zoals dat gaat bij een adviesbureau; een advies moet ook tot acties leiden. Vandaar dat ik ook projecten aanstuur en uitvoer.

Concreet komt mijn werk op het volgende neer:

 • Het opzetten van nieuwe kwaliteits, -arbo en -milieuzorgsystemen
 • Het stroomlijnen van bestaande kwaliteits, -arbo en -milieuzorgsystemen
 • Het uitvoeren van kwaliteits, -arbozorg en -milieuprojecten
 • het begeleiden van bedrijven en andere organisaties bij de vormgeving van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (oftewel MVO).

Hoe

Om niet in die typische adviesretoriek te vervallen, heb ik mijn manier van werken samengevat in enkele principes:

Mijn kernwaarden zijn:

 • WYSIWYG What you see is what you get
 • KISS Keep it simple, stupid!
 • Kwaliteit is… Zeggen wat je doet en doen wat je zegt
 • Less is more Minder is (bijna) altijd beter
 • Elk nadeel… Heb zijn voordeel*
 • Je gaat het pas zien…  Als je het doorhebt*
 • Een advies is als een fiets… Het moet passen als een broek**
 • Liever goed gejat… Dan slecht bedacht

* Naar JC
** Naar Hennie Kuiper en Jan Goossink

Waarom Bizztopia

Zoals ik onder ‘wie’ al heb aangegeven is Oss mijn epicentrum. Ik werk vaak en graag vanuit mijn huis in Mill. Maar het is gewoon hartstikke prettig om ook in Oss een uitvalbasis te hebben. Het hebben van bizztopiacollega’s is daarbij een duidelijke pre ten opzichte van ‘ergens een eigen kantoor’.

Ronnie van Bergen Bizztopia

RvB-advies/RvB-milieu
Ronnie van Bergen

www.rvb-advies.nl