Geslaagde trial ondernemersgame!

Afgelopen vrijdag draaiden we een heel succesvolle pilot van ons nieuwe concept: de ondernemersgame.

Insteek was om ondernemers de kans te geven hun idee een ontzettende boost te geven in één enkele middag. En dat is gelukt!

Aan het begin van de middag legde Franka Mes de spelregels uit. De ondernemers krijgen €2.000 in monypolygeld om te investeren. 50% hiervan mogen ze besteden aan het inwinnen van advies. In totaal hadden 5 ondernemers een idee ingebracht: Lizzy, Eleonora, Mariëlle, Jeanette en Tanja. Het panel, bestaande uit coaches Paul van Teeffelen en Jasper van Wordragen, Tame Jansen (student) en David Kuster (student) beoordeelt alle ideeën en kiest het beste uit.

Idee op een viltje

Hierna trokken de deelnemers van start. Ze schreven hun idee op een viltje en pitchten dat. De panelleden kwamen langs, stelden vragen en plakten stickers op ieder viltje. Een groene voor het beste; een rode voor het minst goede idee. Vervolgens ging iedere deelnemer haar idee verder uitwerken. Dit deden ze onder andere door advies aan het panel te vragen en hiervoor te betalen. Rode draad van de adviezen en tips: stippel van tevoren je koers uit door jezelf te profileren, je idee zo concreet mogelijk te maken en je doel en doelgroep te bepalen.

Opnieuw pitch & investeren

Daarna volgde een tweede, uitgewerkte pitch, waarna iedere ondernemer de resterende €1.000 investeerde in het beste idee van een ander. Ook de pannelleden maakten hun keuze. Winnaar werd Eleonora van Grinsven met een bedrag van maar liefst €2.800.

Alle uitgewerkte ideeën op een rijtje:

  • Eleonora: gaat een brainstormsessie organiseren in Oss-Zuid om te kijken hoe de wijk duurzamer gemaakt kan worden. Waar hebben ze behoefte aan? Dit uitwerken in een plan, daarna uitrollen en bewoners volledig ontzorgen voor het maken van deze stap. Zou mooi zijn als Oss de koelste (coolste) gemeente van Nederland wordt! ?
  • Lizzy: heeft het idee een beauty-café te openen voor onder andere schoonheidsbehandelingen. Ook voor alleen een kop koffie kunnen mensen langskomen.
  • Tanja: wil de drukke zakenlui die veel moeten reizen vitaal houden, als ze hiervoor ingevlogen moet worden is dit geen probleem ?
  • Mariëlle: gaat als de subsidieverantwoorder de administratie doen voor stichtingen. Er zijn al namen uitgewisseld waarmee ze contact op kan nemen.
  • Jeanette: gaat haar idee verder uitwerken en bij enkele tehuizen langs om haarzelf te profileren.

Hoe vonden de ondernemers het?

Zeer waardevol

Leerzaam om met verschillende mensen het erover te hebben

Leuke mix van panelleden, daardoor een zeer breed advies

 

Zeker voor herhaling vatbaar dus!
Alle ondernemers, panelleden en toehoorders, bedankt!